У Міністерстві енергетики в Україні вже склали та погодили графіки відключень світла. У відомстві зазначили, що графіки складені на випадок масштабного обстрілу критичної інфраструктури росіянами.

Минулого року все було несподівано і їх доводилось робити нашвидкоруч. Зараз вони складені завчасно. Світлана Грінчук – заступник міністра енергетики в ефірі телемарафону розповіла, що поки їх введення точно не планується.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Умови, за яких можуть ввести графіки

Відключення світла можуть розпочатися лише у тому випадку, коли після російського обстрілу будуть значні пошкодження енергетичної інфраструктури. Однак, якщо навіть буде виникати дефіцит, Україна зможе його покрити шляхом імпорту з сусідніх країн.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Також вона зазначила, що графіки вже розроблені для всіх регіонів України. Це було зроблено лише з одною метою – щоб уникнути неприємних ситуацій, які виникали минулої зими. За її словами, країна має бути готовою до всіх ситуацій. Черги відключень складені для справедливого розподілу електроенергії між споживачами.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube

На сьогодні, спостерігається дефіцит електроенергії, особливо у вечірні часи. Тому українців закликають економити на світлі та використанні електроприладів. Для економії електроенергії варто вимикати світло у кімнатах, яких не знаходитесь, після використання вимикати всі прилади.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не робіть так, це не допоможе: українців попередили про брехливі способи економії на комуналці

Раніше на порталі Знай повідомлялося, важливе правило по електролічильниках: в обленерго попередили кожного споживача

Також, наш портал інформував, платежі зменшаться на 20%: у "Нафтогазі" показали вигідний спосіб економії