Дякуючи нашим силам ППО, ми завершуємо цей рік без відключень світла. Минулої зими відключення були екстрені та стабілізаційні.

Про це нагадали у пресслужбі "Yasno".

Відключення світла. Фото: скрін youtube

У компанії розповіли про те, якими бувають відключення світла.

Якщо сталася масштабна аварія після пошкодження енергосистеми, то тоді починають діяти екстрені відключення.
Такі ситуації важко спрогнозувати і також складно одразу оцінити скільки часу заберуть ремонті роботи.
В деяких випадках, екстрене відключення застосовують під час атаки окупантів, для того, щоб знизити навантаження на енергосистему, якщо влучить ракета/дрон.
Стабілізаційні відключення діють тоді, коли необхідно збалансувати систему на визначений обсяг електроенергії.
Їх вводять за розпорядженням Укренерго. Саме під час стабілізаційних вимкнень, того року діяли графіки відключення світла.

Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел

Електроенергія може зникнути через аварію. Таке може трапитись наприклад, якщо негода порвала дроти чи спрацював запобіжник.
Причину, чому в оселі зникло світло, у компанії радять перевіряти через чатботи у соціальних мережах. Якщо графіки не застосовуються, зверніться до вашого ОСББ чи керівної компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, корисний подарунок під ялинку: у Yasno вирішили порадувати українців напередодні свят.

Також наш портал інформував, українець скаржиться на неможливість внести показники за електроенергію: "Чому Yasno блокує?"

Крім того, ми писали, лічильник не чинять, а зайві нарахування йдуть: українці скаржаться на відсутність ремонту місяцями.