З 1 січня 2024 року можуть набути чинності нові тарифи на одну з комунальних послуг. Зачепить це мешканців одного з років у Київській області. Про це повідомляє портал proslav.

Жителів Переяслава повідомили про намір здійснити зміну тарифів на послуги з управління та утримання багатоквартирних житлових будинків. Передбачається, що платити за новими розцінками доведеться з 1 січня 2024 року.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Комунальне підприємство, яке ініціювало перегляд тарифів, пояснює підвищення цін тим, що за період дії затвердженого тарифу відбулися значні зміни у законодавчій базі у вартості складових тарифів. В результаті діючі розцінки завдають підприємству збитків.

Зазначається, що для мешканців населеного пункту востаннє тарифи на послуги з управління та утримання багатоквартирних житлових будинків переглядалися ще восени 2021 року. З 1 січня 2024 року ціни можуть піднятися приблизно на 15-20% залежно від будинку.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що такі комунальні послуги можуть дорожчати і в інших українських містах, оскільки на них не поширюється мораторій, що діє. Водночас тарифи на газ, опалення та гарячу воду поки що зафіксовані і не змінюватимуться. Ціни на електроенергію також утримуватимуть як мінімум до кінця опалювального сезону.

Раніше портал Знай повідомляв, кожен українець може не платити за комуналку: у якому разі ви залишите гроші у себе.

Також наш портал інформував, популярний спосіб передачі показників може не працювати: в "Нафтогазі" підказали, як це швидко виправити.

Крім того, ми писали, українці платитимуть за газ по-новому: до мешканців трьох регіонів звернулися з важливим попередженням.