Багатий урожай у 2023 році дозволив у рази знизити ціни на гречку. Чи буде крупа і надалі радувати доступністю, чи варто готуватися до "сюрпризів", розповіла порталу telegraf керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Львова Тетяна Попович.

2023 року українські фермери зібрали 207,4 тисячі тонн гречки, що майже вдвічі перевищує щорічне внутрішнє споживання. Це дозволило суттєво знизити ціни на продукт і українці можуть купувати його у рази дешевше, ніж у 2022 році.

Ціни на гречку, фото: Знай.ua

Тетяна Попович вважає, що до кінця поточного року українці можуть не хвилюватися щодо вартості популярної крупи – суттєвих змін не очікується.

Водночас експерт наголошує, що сильне падіння цін на гречку спровокувало стурбованість серед сільськогосподарських виробників, оскільки вони не отримують достатнього прибутку. Надалі це може призвести до скорочення площ під цю культуру.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

ціни на гречку, цукор, крупи \ фото Знай.UA

Найближчими роками на обсяги виробництва можуть вплинути економічні чинники. Якщо це станеться, то не виключається певний дефіцит даного продукту.

Раніше портал Знай повідомляв, м'ясна нарізка спустошить гаманець: скільки обійдеться популярна закуска на новорічному столі.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів..

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на популярні продукти: що з цінами на свинину і скільки доведеться віддати за сало.