Пенсійний фонд України попереджає про ситуації, в яких громадяни можуть втратити частину свого страхового стажу, необхідного для отримання пенсії.

Система накопичення страхового стажу для майбутніх пенсіонерів в Україні має певні особливості, повідомляє ПФУ, і якість пенсійного страхування залежить від багатьох факторів.

Пенсіонери. Фото: youtube

До основних причин, з яких вас можуть позбавити частини страхового стажу, належать:

1. Нєповні внески від роботодавця: Незавершені або неповні страхові внески від роботодавця можуть стати основною причиною зменшення загального страхового стажу. Недосплата внесків, а також заборгованості підприємства можуть негативно вплинути на страховий стаж майбутніх пенсіонерів.

2. Банкрутство підприємства: Якщо підприємство визнано банкрутом, і його борги було списано, страховий стаж його співробітників може бути схильним до зменшення або повного анулювання.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

Розрахунок. Фото: fbc.ua.
Розрахунок. Фото: fbc.ua.

3. Помилки у сплаті страхових внесків: Помилки при сплаті внесків на неправильний рахунок, а також технічні збої в системі можуть призвести до незарахування страхового стажу.

Роботодавці відіграють ключову роль у сплаті страхових внесків та забезпеченні правильного зарахування стажу. При цьому кожен громадянин має можливість контролювати сплату соціальних внесків та зарахування стажу через веб-портал Пенсійного фонду України або мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Нагадаємо, прийде виживати на соцдопомогу: хто з українців не отримає пенсії

Також ми писали про те, що у 2024 році українські пенсіонери отримають тисячі гривень збільшення: коли стартує перерахунок

Як повідомляв Знай.ua, даєш - 10 тисяч, отримають - 7: українцям дозволили допомогти пенсіонерам грошима