Щоб допомогти громадянам з оплатою комунальних послуг, держава надає гроші - субсидію, щоб покрити частину витрат. Для призначення виплати потрібно звернутися до ПФУ.

В Україні стартував опалювальний сезон, а сума субсидії на нього надається збільшена. Тому громадяни, які потребують допомоги з комуналкою, можуть звернутися за призначенням субсидії. Але в такому випадку є один нюанс.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Якщо ви хочете оформити субсидію на сезон опалення і звернетеся в грудні або наступних місяцях, то виплату призначать не в повному обсязі. В такому випадку вам виплатять гроші на оплату комуналки не з початку опалювального сезону, а з місяця в якому ви звернулися за субсидією.

З початку грудня, змінилися доходи, які враховують при призначенні виплати. Загалом враховували сукупний дохід за І та ІІ квартали. А з першого місяця зими - потрібні дані за два квартали, які передують місяцю звернення. Для пенсіонерів враховували пенсійні виплати за серпень.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Важливо пам'ятати, що у випадку, коли в домогосподарстві відбулися зміни, то розмір житлової субсидії можуть перерахувати заново.

Це може бути зміни в доході, звільнення з роботи пенсіонерів, якщо їх заробітна плата враховувалася в дохід, тощо.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, кому вдасться заощадити: основні категорії громадян для отримання 100% пільг на комуналку

Раніше портал Знай інформував, YASNO надає шанс допомогти тим, хто потребує оплати електроенергії

Також наш портал повідомляв, українцям обіцяють 30% знижки на комуналку в 2024 році: хто має реальні шанси