Навіть попри тривалу війну в нашій країні, в наступному році не передбачається значних стрибків цін на вітчизняну продукцію. Навпаки деякі позиції стануть ще дешевшими.

Про це заявив перший заступник голови профільного міністра Тарас Висоцький.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Він зазначив про те, що у Міністерстві агрополітики вважають, що наступного року ціни на основні продукти не зазнають суттєвих змін.

Висоцький заявив, що у 2024 році передбачають незначні сезонні коливання цінників на українську продукцію, однак вона залишиться доступною для всіх споживачів. До прикладу, вже зараз дешевшає цукор і соняшникова олія.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Однак, що стосується імпорту, то там ситуація із логістикою злишається складною, а тому цінники на таку продукцію знижуватись не будуть.

Супермаркет, фото: Знай.ua

"Є стабільна ситуація порівняно з минулим роком — буквально 5% коливань — по м'ясу і молочній продукції. Це ми говоримо за українську продукцію. Ми поділяємо, оскільки імпорт дорогий через логістику. Але в нас із виробництвом кормів не повинно бути проблем, тому в принципі за основними блоками вітчизняної продукції має бути стабільна ситуація наступного року. Цілком можливо, що будуть традиційні, але незначні сезонні коливання. Але не більше того", — пояснив експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, дістанемо останню заначку: напередодні свят змінилися ціни на яловичину, буженину та сало.

Також наш портал інформував, салатні овочі на вагу золота: як змінилися ціни на огірки, помідори та перець.

Крім того, ми писали, улюблені фрукти стають розкішшю: скільки доведеться віддати за банани, апельсини та ківі.