Розмір субсидії залежить від обов’язкового платежу, який розраховується в індивідуальному порядку. Виплата розрахована на тих людей, хто самостійно с комунальними платіжками впоратися не може.

В Україні продовжують оформлювати субсидії на опалювальний період. На цей час середній розмір субсидії по країні складає 1,4 тисячі. гривень. Щоб отримати субсидію, варто подавати документи у цьому місяці, адже допомога зазвичай, назначається з місяця, в який звернулись за нею.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Є декілька способів подати документи на допомогу, так що одразу можна вибрати найзручніший для себе. Якщо в оформленні довідки при вказанні персональних даних виникла помилка, на її виправлення дається місяць. Про деякі неточності зазвичай повідомляють Пенсійний Фонд України. Але варто ретельно перевіряти вказані дані, адже їх будуть перевіряти при вирішенні питання про надання субсидії. Через пошту на адресу ПФУ можна відправити документи: через сервісний центр, уповноваженим особам місцевої ради, через ЦНАП.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Також заяву можна подати через інтернет онлайн. Її можна подати через електронний портал Пенсійного Фонду України, мобільний застосунок ПФУ, та через портал «Дія». Таким чином не обов’язково кудись йти, щоб подати документи на оформлення заявки. Достатньо просто зайти в інтернет.

Нагадаємо портал Знай інформував, в "Нафтогазі" показали, як отримати пільги, якщо вони не приходять: "Просто скажіть..."

Раніше на порталі Знай повідомлялося, вода, тепло та електрика: як у 2024 році в Україні зміняться тарифи на комуналку

Також, наш портал інформував, вони нікуди не подінуться: що чекає на боржників з "комуналки"