В Україні можливі відключення світла через ускладнення погодних умов та зростання споживання електроенергії. Про це йдеться в повідомленні на facebook-сторінці АТ "Житомиробленерго".

Енергетики заявили, що найближчими днями очікується суттєве зростання споживання електроенергії через погіршення погоди. За їхніми словами, такі умови можуть призвести до вимкнення електроенергії.

Вимкнення світла. Фото: скрін youtube

"Найближчими днями буде спостерігатися СУТТЄВЕ зниження температури повітря, що призведе до збільшення споживання електроенергії і відповідно до збільшення навантаження на енергомережі, яке може призвести до спрацювання автоматики на відключення", - попередили енергетики.

У зв'язку із цим в обленерго закликають усіх українців економно споживати електроенергію, щоб допомогти енергосистемі витримати цей складний період. Крім того, споживачам радять про всяк випадок підготувати альтернативні джерела електроенергії.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Повербанк. Фото: скрін youtube

"Навіть мінімальне скорочення споживання у кожній домівці здатне зменшити навантаження на енергосистему", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки за світло висмоктуватимуть останні гроші: українців попередили про подорожчання тарифів.

Також наш портал інформував, неякісна напруга в мережі: українцям підказали, як правильно це виправити.

Крім того, ми писали, відключення за борги: Україна скасувала "бронь" для сумнівних споживачів електроенергії.