Починаючи з січня 2024 року, українці почнуть отримувати ще одну платіжку за комунальні послуги. Вона міститиме вартість послуг з утримання внутрішньобудинкових систем. Скільки доведеться платити, повідомляє інформаційний портал "Ізюм Інформаційний".

Споживачі газу почнуть отримати три платіжки замість двох звичних. Перша – за фактично спожите блакитне паливо. Друга – плата за транспортування газу. Третя – плата за послуги зі змісту внутрішньобудинкових систем.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

У додатковій платіжці виставлятимуть суму до оплати за технічний огляд газового обладнання, перевірку тяги в димових каналах, справність сигналізаторів загазованості та інше.

Як пояснює регулятор, нова платіжка не стане сильним потрясінням для сімейних бюджетів. По-перше, платити за послуги доведеться лише раз на три роки. По-друге, середня сума у ​​платіжках складатиме близько 50 гривень на сім'ю.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube

Тарифи на газ для населення залишаються незмінними до кінця опалювального сезону. Для більшості споживачів, які є клієнтами компанії "Нафтогаз", це 7,96 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ці порушення можуть спустошити ваш гаманець: які штрафи покладаються за маніпуляції з лічильниками.

Також наш портал інформував, в України зросли тарифи на комуналку, але люди могли цього не помітити: що змінилося за рік.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платити за труби? Що нового буде у газових платіжках для приватних та багатоквартирних будинків.