З 2024 року українські пенсіонери отримали не лише підвищення пенсій, а й додаткові надбавки, які зробили їхнє фінансове становище стійкішим. Зростання прожиткового мінімуму до 2361 гривні для непрацездатних українців уможливило збільшення розмірів виплат.

Особливий привілей отримали особи, удостоєні звання Почесного донора України. Вони стали володарями прав на додаткові 292 гривні до основних пенсійних виплат. Закон про донорство крові встановлює цей привілей як частину статусу Почесного донора.

Донорство крові / фото: Pixabay

Для того, щоб отримати це звання, донори повинні безоплатно здати кров або плазму певну кількість разів (кров - 40 разових максимально допустимих доз, плазма крові - 60 разових максимально допустимих доз).

Почесні донори України мають право на низку пільг, включаючи безкоштовне зубопротезування (крім тих випадків, коли використовуються дорогоцінні метали), пільгове придбання ліків, а також безкоштовне забезпечення донорською кров'ю та препаратами для власного лікування.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Пенсія в Україні, скріншот: YouTube

Крім того, вони мають право на придбання за пільгами протезів та протезно-ортопедичних виробів, першочергове придбання путівок для санаторно-курортного лікування та забезпечення щорічної оплачуваної відпустки у зручний для них час.

Раніше ми писали про те, що українцям видають безкоштовні дрова без оформлення субсидії: хто може розраховувати

Як повідомляв Знай.ua, ндеяким пенсіонерам тричі підвищать виплати: кому пощастить