У світлі недавніх обговорень про борги українців за комунальні послуги директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" став на бік громадян, сказавши, що рівень платежів населення становить 94-96%.

Сергієнко з подивом поставився до заяви народного депутата Олексія Кучеренка про те, що заборгованість українців уже досягла 35 мільярдів гривень. Під час ефіру Українського радіо він пояснив, чому ця інформація має піддаватися сумніву.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Директор "Інституту міста" висловив припущення, що необхідно визначити період формування заборгованості. За його словами, на кінець 2021 року загальна заборгованість становила від 73 до 82 мільярдів гривень, що приблизно дорівнює тримісячному платежу.

"Тут, перш за все, потрібно визначитися, за який період утворилася заборгованість. На кінець 2021 року загальна заборгованість всього населення з усіх комунальних послуг становила від 73 до 82 млрд гривень. Це приблизно три місячні платежі. Там є тонкощі, ця динамічна заборгованість, наприклад, цього місяця ви заборгували, а я заплатив, а наступного — навпаки", — сказав він.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Директор також наголосив, що рівень регулярних платежів населення за комунальні послуги зі статистики становить 94-96%.

До слова про борги, експерт виділив Печерський район у Києві як найбільшого боржника. Він каже, що обговорення того, що "багаті заборгували", відповідають дійсності на Печерську.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube

У зв'язку з боргами мешканців новобудов, Сергієнко припустив, що багато хто з них просто придбав квартири, але не проживає в них, і тому може утворити заборгованість за рік, щоб потім виплатити за два роки вперед.

Завершуючи свій виступ, експерт наголосив, що, незважаючи на деякі невиплати, більшість українців регулярно платять за комунальні послуги.

Раніше ми писали про розвантаження по комунальних платежах: хто отримає допомогу з грошима на зиму

Крім того, Знай.ua повідомляв, цілому місту виставили повторний рахунок після звільнення: українці у розпачі через шалені борги

Також наш портал інформував про доплату у розмірі майже річної пенсії: хто може розраховувати на щедрий бонус