Українцям нададуть додаткові виплати до пенсії у розмірі 300 гривень. Втім, на бонус можуть розраховувати не всі громадяни. Відповідна надбавка гарантується окремим пенсіонерам відповідно до чинного законодавства.

Так додаткова виплата до пенсії надається українцям, які мають звання Почесного донора України. Щомісяця до пенсії таких осіб плюсується доплата у розмірі 292 гривні. Цей бонус складає 10% від прожиткового мінімуму, що збільшився в Україні з 1 січня.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Водночас українці зі статусом Почесного донора мають право на низку пільг, зокрема безкоштовне зубопротезування, пільгове придбання ліків.

Набути статусу Почесного донора мають можливість усі українці, але для цього слід виконати обов'язкові умови. Так, звання надається тим, хто безкоштовно здав 40 доз цілісної крові, 60 доз плазми або 40 доз компонентів крові, отриманих методом аферезу.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Пенсіонер. Фото: Youtube

В Україні продовжують діяти вікові надбавки для пенсіонерів. Так, 300 гривень доплати отримують пенсіонери віком від 70 до 75 років, 456 гривень – від 75 до 80 років, 570 гривень – старше 80 років.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо це не зробите.

Також наш портал інформував, блокування пенсійних карток: літніх українців можуть очікувати проблеми з виплатами.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, на українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.