В порівнянні з груднем вартість помідорів, капусти та болгарського перцю зросла. На деякі види овочів цінники підвищилися на понад 10 грн.

Тому, щоб зекономити гроші, потрібно знати де улюблені продукти продаються дешевше. Актуальна вартість помідорів, перцю та капусти, розміщені на порталі Мінфін.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість капусти

Середня ціна кілограма білокачанної капусти в українських супермаркетах - 15,34 грн. Найдорожче овоч продають в Мегамаркеті - 17,90 грн/кг. А в решті магазинів цінники на однаковому рівні - 14,00 14,90 грн/кг.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Вартість капусти. Фото: скрін Мінфін

Любителі молодої капусти заплатять ще більше. Адже її середня вартість 38,57 грн/кг. При цьому в Метро її продають за 43,90 гривні.

Вартість помідорів

Найбільше змінилася вартість рожевих помідорів. Зараз в середньому їх можна купити за 132,45 грн/кг, тоді як місяць тому їх ціна складала 97,44 грн. Трохи менше доведеться заплатити за помідори Сливка - 106,58 грн/кг. Найбюджетнішим варіантом для покупців стануть помідори червоні. Їх вартість складає лише 89,92 грн/кг.

Вартість помідорів. Фото: скрін Мінфін

Вартість болгарського перцю (жовтого)

За місяць цінники піднялися майже на 10 гривень. Якщо в грудні кілограм цього овоча коштував 159,68 в середньому, то зараз покупці платять 166,48 грн/кг. В Ашані перець можна купити всього за 129 грн/кг, 187,10 гривень потрібно заплатити в Метро.

Вартість перцю. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, на полиці супермаркетів міг потрапити небезпечний чай: викликає параліч та порушення пам'яті

Раніше портал Знай інформував, спробуйте прожити на це: скільки продуктів можуть придбати українці, які працюють на "мінімалку"

Також наш портал повідомляв, по 22 гривні за упаковку: в Україні різко злетіли ціни на хліб, борошно та макарони