Декілька мільйонів українців приїхали до Польщі після повномасштабного вторгнення РФ, рятуючись від війни.

Проте останнім часом дедалі більше біженців залишають Польщу та переїжджають до інших країн Євросоюзу. Лише за грудень 2023 року майже 7 тисяч українців виписалися із системи соціального страхування Польщі. За рік кількість застрахованих українців зросла лише на 13 тисяч. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

Біженці. Фото: скрін youtube

Водночас у Німеччині кількість українців із тимчасовим захистом збільшилась на 275 тисяч осіб. А ще понад 30 тисяч біженців приїхали до Нідерландів та Норвегії. Тоді як Чехія, як і Польща, втрачає біженців. Близько 55 тисяч українців за рік виїхали з країни.

Очевидно, що все більше українців залишають Польщу – першу країну, яка їх прийняла після початку війни. Втомившись від невизначеності та поганих умов проживання в Польщі, вони їдуть до країн Західної Європи у пошуках кращого життя та можливостей.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Багато хто розглядав Польщу лише як транзитний пункт на шляху до Німеччини чи Нідерландів. Не дивно, що кількість біженців у цих країнах зростає за рахунок тих, хто залишає Польщу.

Біженці з Маріуполя. Фото: Youtube

Така міграція українців усередині ЄС є цілком закономірною. Адже люди прагнуть знайти найкращі можливості для життя під час війни на Батьківщині. Хоча згодом наша влада проситиме союзників, щоб вони діяли у бік того, щоб повертати наших громадян додому.

Нагадаємо, біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"

Як повідомляв "Знай.uа", українка зізналася, як їх "тероризують" на роботі в Польщі : "Втрачали свідомість, але додому не відпускали"

Знай.ua писав, більше 10 тисяч гривень на людину: Естонія допоможе українцям, які постраждали від війни