Українці ризикують отримувати некоректні нарахування у платіжках за комунальні послуги. Це загрожує тим, хто забуде вчасно повірити квартирні лічильники. Про це попередили на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

В Україні повернули обов'язкову перевірку квартирних лічильників. Процедуру необхідно проводити кожні 4 роки, щоб визначати справність приладів обліку.

Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Послуга є платною та проводиться за рахунок споживача, проте піти на такі витрати конче необхідно, інакше можуть виникнути серйозні проблеми.

Зокрема, у разі несвоєчасної перевірки можуть не прийматися показники лічильника. Постачальник послуг нараховуватиме суму до оплати, використовуючи інші методи і як результат, можливо, доведеться переплачувати.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Повірка лічильника, скріншот: YouTube

"Якщо лічильник вчасно не повірений, його покази вважаються недійсними, і нарахування, у такому випадку, будуть здійснюватись за методом, який застосовується для квартир без індивідуальних засобів обліку, тобто, на основі загальнобудинкових приладів або за нормами споживання", - попередили українців.

Раніше портал Знай повідомляв, нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень.

Також наш портал інформував, готуйте щонайменше 3500 гривень: українцям роз'яснили важливе питання щодо електролічильників.

Крім того, ми писали, платитимемо майже 10 гривень за куб: українцям розповіли, коли піднімуть тарифи на газ.