В Україні спостерігається значне зростання цін на популярні фрукти. Зокрема подорожчали яблука, виноград та банани. Скільки доведеться викласти за вітаміни, повідомляє "Терен" та дані порталу "Мінфін".

Лише з початку 2024 року яблука на роздрібному ринку додали у ціні 5 гривень. Причиною такого подорожчання називають зростання попиту з боку покупців та зменшення пропозиції.

Фрукти, фото Знай.ua

Середня вартість кілограма яблук на ринках коливається від 18 до 25 гривень. Цінник залежить від смаку та розміру фрукта. Як правило, дорожчі солодкі сорти, а кислі продаються дешевше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Практично на вагу золота став для українців виноград. За даними моніторингу, середня вартість продукту в супермаркетах збільшилася із 180,41 до 193,54 гривні за кілограм. Цінник можна назвати рекордним, адже у січні минулого року він був на рівні 190 гривень за кіло.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Поласує бананами також недешеве задоволення. Середня вартість фрукта у супермаркетах досягла позначки 63,92 гривні за кілограм. Місяцем раніше банани продавалися в середньому по 61,53 гривні за кіло, проте якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то фрукт став доступнішим.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на лимони злетіли, а ось мандаринами можна запастись: в Україні оновили вартість популярних фруктів.

Також наш портал інформував, на українців чекають нові ціни на популярні крупи: чи варто робити запаси.

Крім того, ми писали, банани, цитрусові та риба стануть на вагу золота: українцям розповіли, що буде з цінами на продукти у 2024 році.