Натомість, щоб виділяти гроші на потреби ЗСУ, у Києві готується цікавий захід. У КМДА вирішили виділити кругленьку суму на пам'ятні медалі та нагрудні знаки, щоб герої почувалися особливими.

Сума закупівлі становить понад 3,5 мільйона гривень. Про це стало відомо із оголошень в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Тендер на закупівлю медалей / фото: скріншот Prozorro

Один із комплектів, який призначений для вручення "Почесний громадянин міста Києва" , включає посвідчення і коштує приблизно 25 тисяч гривень за одиницю. Планується купити 10 таких комплектів, що становить значну суму в районі 250 тисяч гривень.

Нагрудний знак "Почесний громадянин Києва" / фото: VGORODE

Популярні новини зараз

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

"Ідіть нах*й, г*ндони": Netflix платитиме гроші російській акторці, поки війська РФ вбивають українців

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Показати ще

Тендер на закупівлю медалей / фото: скріншот Prozorro

Ще однією пропозицією є тендер на виготовлення медалей "Честь. Слава. Держава". У рамках цього тендеру планується виготовити 6 тисяч медалей, що коштуватиме 3,3 мільйона гривень.

Медаль "Честь. Слава. Держава" / фото: VGORODE

Кожен нагороджений отримає не лише медаль, а й посвідчення, футляр та планку. Закупівлі планується доставити до кінця цього року.

Ці нагороди передбачається вручати городянам за особливі заслуги, і тема порушила питання у суспільстві щодо раціональності видатків бюджету. Можливо, це стане предметом обговорення серед киян та громадських активістів найближчим часом.

Варто нагадати про дорогоцінні ікони, дорогі італійські шахи та Apple Watch: журналісти з'ясували, на що Генштаб витратив 10 млн грн на розпал війни.

Раніше ми писали про те, що у Кличка витратять 5 мільйонів гривень на ремонт нежитлового приміщення: ціни майже на 35% вищі за ринкові

Крім того, Знай.ua повідомляв, у Києві хочуть поставити скляні зупинки: відмінно захистять від сонця та ракет