Літні українці можуть претендувати на "бонус" до пенсії у вигляді надбавки у розмірі майже 1000 гривень. Втім, одержати його зможуть далеко не всі. Умови отримання надбавки описані у законі "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб".

Українські пенсіонери, яким виповнилося 80 років, можуть отримати додаткову виплату до основної пенсії. Розмір щомісячного бонусу складає майже тисячу гривень.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Втім, вік пенсіонера – не єдина умова для отримання надбавки. Необхідно відповідати чотирьом критеріям:

  • люди, які досягли 80-річного віку;
  • живуть на самоті;
  • потребують постійного стороннього догляду за станом здоров'я;
  • одержують пенсію за віком.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

При цьому необхідність постійного стороннього догляду має бути підтверджена згідно із законодавством – відповідними медичними документами.

Українці, які досягли 80-річного віку та отримують пенсію по інвалідності, цю надбавку в одну тисячу гривень не отримуватимуть.

Варто нагадати, що більшість українців підвищать пенсії вже з 1 березня, в рамках щорічного перерахунку. Вже у середині лютого українцям можуть повідомити точний розмір індексації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому однакові стаж та зарплата призводять до різних пенсій: експерт пролив світло на хвилююче питання.

Також наш портал інформував, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.