Лютий в Україні приготував справжній сюрприз: аномальне тепло, яке може перевернути уявлення про зиму. Денна температура повітря цього місяця може підніматись до +20 градусів, створюючи ілюзію весняної атмосфери.

Незважаючи на теплі обійми лютого, не варто забувати, що зима ще не здає свої позиції, і останній місяць може піднести непередбачувані сценарії. Про це повідомляє Meteoprog.

В Україну прийде потепління, фото ua.depositphotos.com

Атмосферні фронти та циклони переносять тепле повітря із Середземномор'я та північної Атлантики в Україну, принісши вологість та тепло. Найвищі температури очікуються у південних областях, де термометри піднімуться до +10 градусів у Криму та Одеській області, а середина місяця може здивувати +15…20 градусами.

Однак, на сході країни та на півночі доведеться зіткнутися з більш прохолодною погодою, хоча середньодобова температура буде вищою за норму на 2-5 градусів, коливаючись від -2 до +4.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Перша декада лютого може принести вторгнення холодного повітря, але, за прогнозами, морози не будуть такими сильними, як у січні.

Опади в лютому будуть розподілені рівномірно, згідно з синоптиками, і становитимуть від 30 до 70 мм. Західні області отримають рясніші опади у вигляді 80-100 мм, перевищуючи норму на 20-40%.

Снігоприбиральна машина. Фото: Вікіпедія
Снігоприбиральна машина. Фото: Вікіпедія

Сніг буде нестабільним, снігу буде більше на заході, півночі та сході країни, в той час як на півдні та в Криму опади будуть переважно у вигляді дощу.

Атмосферний фронт та циклони подарує країні активні вітри з поривами від 15 до 22 м/сек. Тому українцям слід готуватися до мінливої ​​та вітряної погоди протягом усього місяця.

Нагадаємо, продукти в лютому подорожчають, а суп стане краще борщу: до яких цін готувати гаманець.

Раніше ми писали, що пуховик залишаємо вдома? Синоптики озвучили погоду на перші дні лютого в Україні

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Буде краще...": ведичні астрологи назвали головні події для України у лютому 2024 року