Українська монета номіналом 50 копійок може принести суму, яку можна порівняти з кількома місячними пенсіями. Як виглядає копійка і в чому її цінність, йдеться на спеціалізованому майданчику Violity.

Нумізмати полюють за деякими українськими монетами, вартість яких нерідко сягає кількох тисяч гривень, а часом і десятків тисяч. Знайти такі екземпляри непросто, але все ж таки час від часу відповідні лоти з'являються на аукціонах.

Монети. Фото: скрін youtube

Так, монету номіналом 50 копійок 1992 року продали на аукціоні за дуже вражаючу суму – 12 тисяч гривень. Це більш ніж дві середні пенсії.

Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Зазначається, що такий цінник обґрунтований рідкісним різновидом монети – 4 ААм. До того ж вона не була в обороті, тому збереглася в хорошому стані. При цьому початкова ставка на монету складала всього 2 гривні, а колекціонери вже влаштували справжню баталію та підняли ціну більш ніж у 6 тисяч разів.

Цінна монета. Фото: violity

"Різновид 4ААм особливий тим, що у неї на аверсі опуклий щит і втиснутий тризуб. На звичайних монетах щит виконаний тонкими лініями, а тризуб опуклий", - зазначають експерти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець трісне від кількості купюр: за яку українську монету можна отримати цілу гору грошей.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, загляньте у свої скарбнички та старі гаманці: забуті копійки можуть принести майже 5 тисяч гривень.