Коли йдеться про зняття готівки в умовах воєнного часу, українці завжди знайдуть нестандартні шляхи обійти встановлені ліміти. НБУ запровадив обмеження у 100 тис. гривень на добу для зняття готівки з банківських рахунків, але громадяни активно використовують невеликі хитрощі.

Хоча обмеження стосується зняття готівки з "рахунку клієнта", деякі винахідливі громадяни переказують кошти між кількома власними рахунками, таким чином обходячи встановлені правила.

Банкомати, фото: unian

Щоб зняти велику суму в касі банку, потрібно зробити замовлення. Це можна зробити по телефону, у відділенні банку або через програму. Однак слід зазначити, що при видачі готівки стягується комісія, і її розмір залежить від банку.

Незважаючи на обмеження НБУ, у деяких банків діють свої ліміти на зняття готівки через банкомати та POS-термінали. Ці обмеження можуть відрізнятися від банку банку, але загальна риса – встановлення добових лімітів.

Популярні новини зараз

Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Показати ще

Умови зняття готівки у банкоматі / фото: НБУ

Ці обмеження застосовують як для операцій всередині банку, так і для зняття готівки в інших банкоматах або при використанні POS-терміналів.

Також варто враховувати, що деякі банки стягують комісії за зняття готівки, якщо операція здійснюється з використанням кредитних коштів. Комісії можуть змінюватись в залежності від банку та виду картки.

Monobank, скріншот: YouTube

Наприклад, у Monobank існує поділ лімітів для зняття готівки з гривневих карт. Користувачі можуть знімати певні суми як із "чорної" (кредитної) картки, так і з "білої" (дебетової).

Для дебетових карток "Monobank" також встановлено ліміт на зняття готівки. Також, як і з "чорної" карти, користувачі можуть знімати до 100 тис. гривень на добу.

Комісії за зняття готівки з карток "Monobank" залежать від типу картки. Наприклад, комісія з карток для виплат становить 0,9% від суми для власних коштів та 4% для кредитних коштів.

Крім того, Знай.ua повідомляв, банківської таємниці не буде: Нацбанк хоче змінити підхід до фінансів українців

Також наш портал інформував, звільняти будуть без поважної причини: українцям готують нові правила