Українців може очікувати черговий тарифний "сюрприз". Голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко прогнозує збільшення вартості газу для населення. Про це він розповів на програмі "Ранок.LIVE"

Існує ймовірність підвищення одного з головних комунальних тарифів. За словами експерта, діючий тариф на блакитне паливо для побутових споживачів може збільшитися на 1 або 1,5 гривні. Тобто за кубометр газу доведеться платити майже 10 гривень.

Газова плита. Фото: скрін youtube

"Сьогодні ми платимо з вами 7 гривень 96 копійок, це вартість газу, який випускає Нафтогаз. А розглядалося питання 9-9,5 гривень", - стверджує Олег Попенко.

При цьому зростання тарифів на газ запустить логічний ланцюжок – можуть подорожчати послуги теплопостачання, а також гаряча вода.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube

На даний час в Україні триває дія мораторію, що забороняє перерахунок тарифів на блакитне паливо, тепло та гарячу воду. В уряді не робили жодних заяв про його можливе скасування. Водночас у прогнозі Національного банку йдеться, що скасування мораторію може відбутися орієнтовно у 2025 році.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що газ по 15 гривень за куб, а вода на плюс 30%: аналітики розповіли про підвищення вартості комуналки.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, залишать без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.