У платіжках за теплопостачання українці зможуть побачити зовсім інші цифри. Причиною тому не перерахунок тарифів, а зміни у роботі теплогенеруючих підприємств. Про це повідомляється на facebook-сторінці КП "Житомиртеплокомуненерго".

Тарифи на опалення в Україні відрізняються залежно від регіону, але є фіксованими, оскільки триває дія мораторію. Проте споживачам пощастить побачити в платіжках адекватніші цифри.

Опалення. Фото: скрін youtube

Так, у зв'язку із потеплінням системи опалення переводять у режим економії. У світлий час доби котли вимикаються і залишається лише циркуляція теплоносія у системі. Коли температура води в системі знижується до певного рівня, котли знову запускаються.

Комунальники пояснюють, що у такий спосіб уникають перегріву житлових приміщень. При такому режимі будинки не встигають охолонути нижче за нормативну температуру, тому на комфорті споживачів це не відбивається.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Показати ще

Опалення. Фото: скрін youtube

Втім, такий режим роботи теплогенеруючих підприємств може приємно позначитися на платіжках за опалення. Зазначається, що поки що котельні не працюють, оплата за тепло не нараховується. Отже, суми в березневих платіжках можуть виявитися приємнішими, ніж за попередні місяці.

Раніше портал Знай повідомляв, тарифи на воду підвищуються, але в платіжках буде порядок: як прості способи заощадять ваші гроші.

Також наш портал інформував, комунальники анонсували "наслідки" неплатникам: доведеться відповідати за всією суворістю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одна деталь – зайві цифри у платіжці: як українці власноруч "приписують" собі борги за газ.