З 1 квітня 2024 року українські пенсіонери, особливо ті, що мешкають на окупованих територіях, можуть зіткнутися з можливим тимчасовим призупиненням своїх пенсійних виплат.

Тим пенсіонерам, хто одержав статус до вторгнення і не знімав гроші понад півроку, потрібно пройти фізичну верифікацію через відеозв'язок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Цей процес вимагає подання заяви через веб-портал Пенсійного фонду України. Можливо, дедлайн, встановлений на 31 березня, можуть продовжити, але це ще під питанням.

Такі зміни викликають стурбованість, оскільки вони не лише спрямовані на ідентифікацію особистості, а й створюють труднощі для пенсіонерів.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Пенсіонер, фото: Pxhere

"Це відбуватиметься тому, що уряд уже вибрав покажчик на різке зменшення соціальних виплат, включаючи пенсії. Але люди повинні знати, що всі відмови від виплат пенсій або заморожування коштів на картках цих людей не що інше, як грубе порушення Конституції України. Якщо таке станеться після 31 березня, то я раджу пенсіонерам подавати скарги на український уряд та ПФУ до Європейського суду з прав людини", – прокоментував ситуацію юрист.

Виникають сумніви, чи це дійсно законно? Інакше здається, що пенсіонери можуть зіткнутися із запереченнями у рамках правових норм та Конституції України.

Нагадаємо, позбавлять підтримки: бабусь та дідусів кинуть на волю долі

Раніше ми писали, що українцям показали, які сім'ї не отримають субсидію.