Всього декілька тижнів тому пройшла масштабна індексація пенсій для українців, але невдовзі пенсіонерам знову піднімуть виплати. Втім, перерахунок матиме скромніші масштаби. Про це говориться у матеріалі "24 Каналу".

Пенсіонери у віці 65 років, які мають повний стаж – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, з квітня почнуть отримувати нові розміри виплат.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Відповідно до законодавства, ця категорія громадян не може отримувати пенсії менше ніж 40% від мінімальної заробітної плати по країні. Якраз у квітні "мінімалка" в Україні підніметься до 8 тисяч гривень. Таким чином, мінімальний розмір пенсії буде підвищено з 2840 до 3200 гривень.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Це не єдина категорія пенсіонерів, яким у квітні встановлять нові розміри виплат. Також пенсії проіндексують українцям, котрі продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок. Перерахунок буде проведено з урахуванням їхнього оновленого страхового стажу.

Процедуру буде виконано в автоматичному режимі, тому пенсіонерам не потрібно додатково звертатися до органів Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, одним підвищать, а іншим – ні копійки: хтось із пенсіонерів ризикує залишитися без виплат у квітні.

Також наш портал інформував, втратили стаж за одну мить: у Пенсійному фонді попередили українців – зробіть, щоб не залишитися без пенсії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.