Всього одна українська монета може подарувати своєму власнику квиток у безбідне життя, адже за неї можна отримати майже 1300 доларів. Як виглядає цінна копійка, показали на спеціалізованому ресурсі Violity.

Вже мало хто пам'ятає, але колись розглядався варіант того, щоби українці розраховувалися не лише монетами номіналу 5,10,25 та 50, а й 15 копійок. У далекому 1992 році на Луганському заводі викарбували пробні варіанти, але в обіг не відправили.

Цінна монета. Фото: violity

Монети мали піти на утилізацію, але деякі вціліли до наших днів і нерідко спливають у приватних колекціях, а також на аукціонах.

Так, на спеціалізованому майданчику з'явився саме такий екземпляр – монета номіналом 15 копійок. Продавець зазначив, що її виготовлено з латуні, не магнітиться. Монета непогано дожила до наших днів, але візуально можна помітити дефекти.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Для ФОП вступили у дію нові правила

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Цінна монета. Фото: violity

Незважаючи на не ідеальний вид монети, її вартість була оцінена у 50 тисяч гривень або майже 1300 доларів. За лотом стежать десятки потенційних покупців, а це означає, що шанси продати монету дуже високі, навіть із таким "космічним" цінником.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.