Нашим читачам важливо нагадати, що навіть під час воєнного стану дуже важливо вчасно оплачувати комуналку, податок на нерухомість, земельні ділянки, а також податок на розкіш, який сьогодні становить 25 тисяч гривень.

Українцям показали перелік моделей авто, які у 2024 році підпадають під податок на розкіш. Всього до цього списку увійшли 184 моделі таких марок як: Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства економіки.

Авто, фото: Знай.ua

Важливо відзначити, що платити податок на розкіш потрібно не за кожен автомобіль, а лише за той, вартість якого становить від 375 мінімальних зарплат та віком до 5 років.

Популярні новини зараз

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

З січня 2024 року мінімальна зарплата становить 7100 гривень, а це означає, що якщо вартість вашого авто вища за 2 662 500 грн, то вам доведеться заплатити за нього податок на розкіш.

Щодо сплати, то фізичним особам це потрібно зробити протягом 60 днів після отримання повідомлення; а юридичним особам - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, що відображаються у річній податковій декларації.

Що має на увазі під собою "податок на розкіш"

"Податок на розкіш" – так неофіційно називають деякі податки на майно, розмір яких встановлюють місцеві ради, якщо їх не визначено у Податковому кодексі. Гроші від сплати цього податку надходять до державного бюджету України.

Автомобиль, фото: Знай.ua

Є два такі податки:

- транспортний податок (стаття 267 ПКУ);

- податку нерухоме майно, крім земельної ділянки (стаття 266 ПКУ).

При оподаткуванні не береться до уваги ані обсягу двигуна, ані марка, ані тип палива, а лише рік випуску та середня вартість на ринку.

Нагадаємо, овоч з борщового набору безпосередньо подешевшав.

Раніше повідомлялося, "Не дякуйте": у Раді розсекретили, хто з ФОПів вже на олівці у податковій.

Також, стосується всіх споживачів: "Газмережі" нагадали, що потрібно встигнути до 20 березня.