19 березня в Чигирині заговорили про підвищення тарифів на воду майже вдвічі. Люди збирають воду з колодязя, бо не всі можуть дозволити собі купити навіть у пляшках.

Тетяна, мешканка міста, обурена. Вона розповідає, що в місті вода погана з того часу, як вона тут мешкає, з 1977 року.

Тарифи на воду / фото: скріншот Youtube

Щоб пити воду із крана, її потрібно очистити: спочатку відстоюють, потім кип'ятять. А ще часто з крана тече іржа. Тетяна каже, що вона не може доїхати до колодязя, бо нічим. Вона не купує пляшку, бо всі гроші витрачає на ліки.

З пенсії 3000 гривень вона платить 1500 за комуналку і не розуміє, чому хочуть підняти тариф, якщо вода й так поганої якості, а ремонтувати труби не в пріоритеті. Мешканцям доводиться заощаджувати воду, але рахунки виявляються більшими навіть просто після змивання в туалеті.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Люди вийшли на мітинг, бо тарифи хочуть підняти вже вдруге за час війни. Якщо тариф буде 100 гривень, то за воду доведеться платити аж 1000.

Вода з крана, кадр з відео

Мешканка Ольга живе тут 36 років і каже, що через високі ціни люди накопичують борги. Вона хоче, щоб влада не піднімала ціни. Тарифи можуть підняти на 100%. Ольга каже, що коли піднімають ціни, то мусять щось покращити, але нічого не роблять.

Воду в Чигирині щомісяця перевіряють і, за словами комунальників, вона завжди якісна. 2022 року підняли тариф, бо були борги, а без цього підприємство могло збанкрутувати.

2023 року міська рада допомагала фінансово, але на 2024 рік така допомога не передбачена. Через подорожчання всього тарифи вже не покривають витрати, і без підвищення підприємство працюватиме на збиток.

Поки вода коштує 54 гривні 73 копійки за куб, після підвищення буде 103 гривні 24 копійки. Якщо ціни зростуть ще більше, підприємство знову буде у збитку.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 3 1 березня – останній термін: це потрібно зробити кожному

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, мандрівникам доведеться потопати у боргах: наближається новий тарифний "армагедон"