Поки не було офіційно оголошено про жодну програму від уряду, яка б забезпечувала українські сімома 300 тис. доларами на виховання трьох дітей. В Україні пропонують різні види допомоги для сімей, але такої суми поки що немає, про що свідчить нове дослідження.

Чому 300 тисяч? Саме стільки треба витратити на виховання. Дослідження, проведене Ukrainian Institute for the Future, наголошує на цьому факті.

Вагітна жінка / фото: Freepik

Тут справа навіть не так у фінансовій підтримці. Справжнє питання в тому, як зробити життя сімей кращим і забезпеченішим на всіх рівнях — від освіти до охорони здоров'я та інфраструктури.

Після проведеного опитування, чи хочуть молоді пари дітей, більшість сімей банально відповіли, що це не вигідно і дуже дорого.

Популярні новини зараз

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Коли жінка народжує, вона може позбутися роботи та грошей, можливостей у кар'єрі та стати залежною від чоловіка. У сім'ї зменшуються доходи, а витрати зростають, тому що потрібно багато купити для дитини.

вагітна жінка

В Україні тримати дитину від народження до 18 років коштує чимало коштів, особливо у великих містах. Але коли в країні більше народжується дітей, це добре для економіки.

Чому? Тому що всі ці витрати на їжу, одяг, ліки, дитсадки, школи — це гроші, які позитивно впливають на економіку, але не на кишеню громадян.

Магазини та фірми отримують прибуток, а держава збирає податки. І коли ці діти виростають, вони починають працювати, виробляти продукцію та послуги, що також допомагає економіці країни.

Гроші на ще ненароджених дітей збирають отримувати з-за кордону, оскільки країна на це не має грошей — у пріоритеті ЗСУ.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua економічний експерт розповів, чи нам вдається перекрити дефіцит бюджету.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, МВФ намагається завадити вивести з України $1,8 млрд. компаніям Пінчука та Веревського.