У дуже складному становищі опинилася фінансова система країни під час воєнних дій її території. На жаль, деякі банки опинилися на межі банкрутства. Багато українців намагаються дізнатися, як можна повернути свої гроші у такому разі.

Відповіді на актуальні питання українців надала юрист Вікторія Гусакова спеціально для порталу "На пенсії".

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Тамара із Харкова заявила, що сплатила комунальні послуги на чималу суму через каси «Мегабанку». А гроші зникли і не дійшли до комунальних підприємств, внаслідок чого залишилися борги.

Тамара хоче дізнатися, що робити далі, як повернути гроші, які вона сплатила за комунальні послуги.

Популярні новини зараз

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

На сайті Національного банку України є інформація від 03.06.2022 року про внесення АТ «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних рішенням Правління Національного банку України від 02 червня 2022 року.

Письмове звернення

Таким чином, ви можете письмово звернутися до Національного банку України (НБУ) за роз'ясненням, як вам повернути гроші, які ви сплатили за комунальні платежі. Ваше звернення має бути оформлене відповідно до вимог статті 5 Закону України "Про звернення громадян". У ньому мають бути зазначені прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції тощо. Звернення має бути підписане заявником із зазначенням дати.

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Електронне звернення

Якщо ви вмієте користуватися інтернетом, можете оформити заяву на веб-сайті НБУ. Додайте скановані копії або фотокопії потрібних документів.

Увага! До звернення (як письмового, так і електронного) обов'язково додайте копії тих квитанцій, де зазначено призначення платежу, суму сплачених вами грошей. Можете додати копії виписок із комунальних підприємств за той же період, щоб підтвердити, що саме у цей період гроші не було зараховано. Можете надати копії довідок про ваші пільги, якщо такі є.

Крім того, ви можете з подібним зверненням та копіями документів звернутися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Маючи відповіді від цих установ, ви орієнтуватиметеся, як діяти далі.

Нагадаємо, не всі втратить дах над головою: хто може звільнитися від кайданів комунальних боргів.

Раніше повідомлялося, вистачить на продукти та навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку.

Також, українцям без субсидій та пільг допоможуть у нерівній боротьбі з комунальними платіжками.