Не всі українці можуть оформити субсидію, оскільки допомога надається за встановленими правилами. Однак це не означає, що не можна заощадити на комунальних платіжках. Як і за що можна платити менше, зазначено у матеріалах Кабінету Міністрів.

У розпорядженні уряду зазначено, що побутові споживачі можуть сплачувати електроенергію значно менше. Це вкрай актуально, адже в Україні вже майже рік тому зросла вартість світла та експерти не відкидають подальшого подорожчання.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

На даний момент діє єдиний тариф на електроенергію незалежно від обсягу споживання – 2,64 гривні за кіловат. Це серйозно б'є по гаманцях громадян, особливо в холодну пору, коли є необхідність опалювати будинки.

Втім, є можливість перейти на багатотарифний облік електроенергії. У таких умовах вартість світла залежатиме від часу доби - у нічний час у половину дешевше. Для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Крім того, побутові споживачі можуть перейти на трьохтарифний облік електроенергії. Він передбачає такі розцінки:

  • з 23:00 до 7:00 – 1,06 гривні за кВт/год;
  • з 7:00 до 8:00 та з 11:00 до 20:00 - 2,64 гривні за кВт/год;
  • з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00 - 3,96 гривні за кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, плату за видрук та доставку платіжок пропонують "повісити" на споживачів: у YASNO зробили заяву.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.