Весь початок року ціни на картоплю, капусту та інші "борщові" овочі стрімко росли, змушуючи українців відкладати більше грошей на звичайні покупки.

На початку року вартість овочів для борщу, таких як картопля, капуста, значно злетіла. Серед усієї агропродукції саме вони показали найбільший стрибок у цінах.

Картопля подорожчала на 50,4%, буряк – на 49,1%, капуста – на 32%, морква – на 24,1%, цибуля – на 12,6%.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Коли погода стала теплішою, старі овочі, які залишалися у фермерів, почали псуватися набагато швидше. Фермери подумали, що треба з цим щось робити і вивантажили купу овочів на ринок.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Якщо говорити про картоплю, то вона дійсно подешевшала в порівнянні з початком місяця. Тепер можна купити її за 12-14 гривень за кілограм, а це на 1-2 гривні дешевше, ніж раніше.

А ще в Україну завезли овочі з-за кордону. І ось, буквально за мить, на ринку стало так багато овочів, що продавцям довелося знизити ціни, щоб хтось це все купив і не викидати вже гнилі овочі.

Овочі в супермаркеті / фото: відкриті джерела

В березні капуста стала трохи дешевшою: якщо раніше за кіло просили від 9 до 12 гривень, то тепер можна купити за 8-10 грн.

А цибуля? Вона впала у ціні найбільше, тепер за кілограм просять від 10 до 14 гривень. Так ось чому раптом стало трошки легше не тільки людині, а і "гаманцю".

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua поки розсада назріває: в українських супермаркетах оновили ціни на помідори, огірки та перець

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, готуй миску - буде салат: в Україні супермаркети оновили ціни на часник, цибулю та моркву

Також, Знай.ua писав про овочі, м'ясо, молочка: що буде з цінами напередодні Великодня