Останнім часом в Україні все частіше лунають тривожні дзвіночки про нестачу вчителів у школах. Навіть при тому, що держава щороку фінансує навчання тисячам студентів на педагогічних спеціальностях, більшість випускників вважають за краще йти працювати в інші сфери.

Це створює серйозні проблеми для освітньої системи та якості навчання у школах.

Університет, ХД

У відповідь на цю проблему Верховна Рада України ухвалила законопроект, в якому передбачені цікаві зміни у системі вищої освіти.

Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак поділився інформацією про запропоновані нововведення, які покликані залучити студентів на педагогічні спеціальності та забезпечити їм гарантоване робоче місце після закінчення університету.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Студенти. Фото: Youtube

Одне із ключових положень законопроекту – обов'язкове надання першої роботи для студентів-педагогів після закінчення навчання. Це може стати потужним стимулом для молодих фахівців вибирати педагогічну кар'єру та забезпечить школи якісними кадрами.

Крім того, студентам, які вивчають педагогічні спеціальності, будуть надані інші привілеї. Починаючи з другого курсу, їм виплачуватиметься мінімальна зарплата замість невеликої стипендії, що допоможе зосередитися на навчанні, не відволікаючись на заробіток.

Нагадаємо, ціни на навчання в Україні стрімко зростають: далі – гірше

Раніше ми писали про те, що гроші за навчання можна повернути: прийом, до якого податкова не буде претензій

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Кіївський вчений будує ракети, не виходячи з дому: "Хтось повинен крутити гайки, розумієте?"