Раніше стало відомо, що уряд України планує збільшити акцизи на цигарки, що викликало обурення серед усіх українських курців. Не дивно, що їхнє невдоволення лише посилилося, дізнавшись про плани підвищення акцизів на алкогольні напої, включаючи сидр та вермут.

Уряд України пропонує збільшити акцизний податок на певні види алкогольних напоїв, що розглядаються як "проміжні продукти".

Пиво, фото: fonwall

Це рішення було ухвалено для того, щоб наблизити законодавство країни до стандартів Європейського Союзу та підштовхнути Україну до набуття статусу кандидата на вступ до ЄС.

Планується збільшити ставку акцизу з 8,42 до 12,23 гривень за літр, що призведе її до рівня, що застосовується до ігристих та газованих вин. Ця зміна спрямована на відповідність нормам Директиви Ради ЄС №92/83/ЄЕС, включаючи визначення "проміжних продуктів", таких як вермут, сидр та перрі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Чорничне вино, фото: Знай.ua

Очікується, що підвищення акцизу призведе до збільшення доходів податку на рівні приблизно 4,5 мільйонів гривень щомісяця.

Крім цього, такі зміни також можуть вплинути на купівельну спроможність та споживання алкогольних напоїв у країні, а також на бюджетні витрати та фінансову стабільність держави.

Також наш портал інформував, до когось звільнять, а комусь піднімуть зарплати: змін чекати вже недовго

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що любителі шоколаду хапаються за голови: продукту стане менше і набагато дорожче

Вам цікаво буде дізнатися, нові ціни відіб'ють бажання курити: українцям анонсували підвищення акцизу на цигарки