Естонський Рада у справах біженців відкрила онлайн-реєстрацію на отримання багатоцільової грошової допомоги для українців з низьким рівнем доходів.

Програма спрямована на підтримку тих, хто опинився у скрутному становищі через бойові дії у прифронтових областях. Серед пріоритетних категорій, які зможуть приєднатися до цієї ініціативи – сім'ї з дітьми, вагітні жінки, особи з інвалідністю та люди похилого віку. Адже саме ці групи населення найбільше страждають від наслідків воєнних дій і потребують невідкладної допомоги.

Гроші, гаманець / фото: Freepik

Програма передбачає виплату багатоцільової грошової допомоги у розмірі 3600 гривень на одного члена домогосподарства протягом трьох місяців. Така сума дозволить тимчасово полегшити тяжкий стан для сімей з регіонів, які зазнали руйнівного впливу війни – Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.

Критерії вразливості до участі у програмі чітко визначено. До пріоритетних груп входять самотні матері або батьки з дітьми, сім'ї, де жінка є єдиним годувальником, домогосподарства з вагітними жінками, багатодітні сім'ї з трьома і більше дітьми до 18 років, сім'ї з дітьми до 2 років, а також ті, де є особи з інвалідністю 1 або 2 групи або тяжкохворі, які потребують дорогого лікування.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube

На окрему увагу заслуговують люди похилого віку (60+), чиє житло було повністю або частково зруйноване внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, переведення з картки на карту жорстко контролюватимуть: як можуть заблокувати картку

Як повідомляв "Знай.ua", заблокують картку: у ПФУ попередили пенсіонерів - зробіть це, якщо так сталося

Знай.ua писав, українську копійку оцінили в 11 тисяч гривень: придивись, і пошукай у старих куртках