Володимир Кудрицький голова правління НЕК "Укренерго" повідомив українцям, що вирішувати, коли закінчувати опалювальний сезон в областях, які сильно постраждали від атак, будуть по-різному.

Кожен регіон розглядатимуть окремо, беручи до уваги всі особливості та проблеми, щоб перехід був якомога легшим і безпечнішим. Так вони хочуть впевнитись, що всі мешканці цих місць залишаться в теплі, незалежно від тих складнощів, перед якими вони опинились.

Опалення. Фото: скрін youtube

"Коли опалювальний сезон закінчується при температурі навколишнього середовища +12 чи +14, то люди іноді догріваються електроприладами і це створює додаткове навантаження на енергосистему" - сказав Кудрицький.

Кудрицький каже, що кінець опалювального сезону залежить від погоди. Якщо відключити тепло зарано, можна перевантажити енергосистему. Зараз небезпеки для енергосистеми України немає, і якщо буде дефіцит, він не буде критичним.

Популярні новини зараз

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Атака 22 березня серйозно вдарила по Україні: в Харкові зникло світло, ДніпроГЕС серйозно постраждав від обстрілів, спричинивши велику пожежу.

Опалення, фото: poglyad.tv

Це не тільки викликало безліч незручностей для людей, але й поставило під загрозу енергосистему країни. Влада та громадські служби зараз у всю працюють над відновленням та мінімізацією наслідків.