Гаманці українців стають дедалі тоншими через регулярні стрибки цін на популярні продукти. Цього разу в супермаркетах подорожчали макарони, хліб та варена ковбаса. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Навіть найпростіші продукти харчування витягують із гаманців українців значні суми. Наприкінці березня у торгових мережах несподіваного піднялися ціни на низку важливих товарів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на макарони

Макарони пір'я в середньому продаються по 28,85 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із попереднім місяцем, то цінник збільшився чи не на гривню. Вартість товару коливається в межах 23,70-40,90 гривні за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на макарони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Ціни на хліб

Хліб пшеничний "Цар Хліб" додав у ціні понад 3 гривні і продається в середньому по 36,92 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Ціни на ковбасу

Ковбаса варена "Алан" докторська злетіла у ціні з 323,20 до 359,03 гривні за кілограм. Ковбаса варена "Алан" молочна додала в ціні близько 70 копійок і загалом пропонується по 124,57 гривні за 400 грамів. Ковбаса варена "Глобине" докторська подорожчала на 10 гривень – до 254 гривень за кілограм.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Також наш портал інформував, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.