Салати вже справжня розкіш для українців через активне зростання цін на популярні овочі. Не перестають дорожчати помідори, болгарський перець та капуста. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Овочі – недоступний плід для українців, які змушені жити на одну пенсію або мають невелику зарплатню. В останні дні березня у супермаркетах спостерігаються досить значні цінники на помідори, перець та капусту.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на помідори

Середня вартість червоних помідорів збільшилась із 97,78 до 103,16 гривні за кілограм. В той самий час, помідори вершка в середньому продаються по 124,35 гривні за кіло, що приблизно на 16 гривень дорожче, ніж минулого місяця.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Ціни на перець

Болгарський перець у супермаркетах також подорожчав. Середня вартість збільшилась із 201,04 до 219,05 гривні за кілограм. Найбільш доступний цінник у мережі Novus – 199 гривень за кіло.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Ціни на капусту

Молода капуста не перестає дивувати нові цінові рекорди. На цей раз середня вартість піднялася з 68,35 до 69,90 гривні за кілограм. А ось білокачанна капуста стала дещо доступнішою - подешевшала з 15,27 до 13,68 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.

Також наш портал інформував, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Крім того, ми писали, доведеться купувати половинку? Українські супермаркети оновили ціни на ковбасу, хліб та сардельки.