Українцям уріжуть розміри житлових субсидій Із чим пов'язане зменшення виплат, пояснили фахівці Пенсійного фонду України.

Фахівці ПФУ зазначають, що нижчі виплати будуть нараховані українцям у зв'язку із тривалістю опалювального сезону. Офіційно він розпочинається 16 жовтня і триває до 15 квітня. У ці місяці вартість теплової енергії, природного газу та опалювальної електрики враховується не повністю.

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

Тобто, у травні буде виплачено останню субсидію опалювального сезону, що минає, - за квітень. Розмір допомоги буде розрахований на всі отримані послуги, але за опалення лише за 15 днів.

Слід зазначити, що з 1 травня буде проведено перерахунок субсидій на період, що не опалюється. Для всіх, хто отримував субсидії взимку, допомога буде перепризначена автоматично. Оскільки в теплу пору року не потрібно оплачувати опалення, то розмір допомоги буде значно нижчим.

Популярні новини зараз

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Для розрахунку субсидії з початку неопалюваного сезону враховуються доходи за ІІІ та IV квартали 2023 року, нараховану пенсію – за березень цього року.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не припустіться помилки.
Також наш портал інформував, не лише втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.