Вже у квітні вартість деяких комунальних послуг може змінитися. Скільки українцям доведеться платити за воду, газопостачання та електроенергію, йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

У НКРЕКУ вже підготували новий проєкт, який передбачає підвищення тарифів на воду та каналізацію. Якщо відповідне рішення ухвалять, то ціни підніматимуть у два етапи - з 1 квітня та 1 липня.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, планується, що у квітні ціни на воду та каналізацію зміняться у великих містах таким чином:

  • у Києві – до 40,776 грн/м³;
  • у Дніпрі – до 37,61 грн/м³;
  • у Вінниці – до 35 грн/м³.

Загалом нові розцінки на послуги водоканалів хочуть запровадити у 15 містах України.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Тарифи на газ та світло

У "Нафтогазі" вже спростували інформацію про можливе підвищення тарифів із 1 квітня. Для побутових споживачів діятиме тариф – 7,96 гривні за кубометр. В інших постачальників тарифи варіюються від 7,7 до 9,9 гривні за куб.

Електроенергія у квітні коштуватиме 2,64 гривні за кубометр. У Міненерго заявляють, що обговорення щодо перегляду тарифів для населення поки не ведуться.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сплачувати рахунки можна буде без корвалолу: "Нафтогаз" пояснив, як уникнути захмарних нарахувань.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.