Українці можуть сплачувати добровільні пенсійні внески, аби придбати додатковий стаж та вплинути на розмір майбутньої пенсії. З 1 квітня зміниться розмір мінімального платежу, повідомляє Пенсійний фонд.

Розмір мінімального страхового внеску залежить від розміру мінімальної заробітної плати України. З 1 квітня відбудеться чергове підвищення "мінімалки" – до 8000 гривень. Зміниться вартість одного місяця страхового стажу.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд нагадує, щоб до страхового стажу було віднесено один повний місяць, сума добровільного внеску має бути не меншою за розмір мінімального страхового внеску, а це 22% від мінімальної зарплати - з квітня 1760 гривень.

"Тобто, щоб з квітня 2024 року до страхового стажу було зараховано один повний місяць, потрібно сплатити не менше 1 760 грн (22% х 8 000 грн, де 8 000 грн – розмір мінімальної заробітної плати з 1 квітня 2024 року)", - пояснили спеціалісти ПФУ.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що з 1 квітня відбудеться перерахунок виплат працюючим пенсіонерам з урахуванням оновленого страхового стажу. Також у зв'язку із підвищенням мінімальної зарплати – зростуть мінімальні виплати для 65-річних пенсіонерів із повним стажем.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії, соцвиплати та зарплати: нові масштабні реформи струснуть суспільство.

Також наш портал інформував, не лише втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.

Крім того, ми писали, Пенсійний фонд звернувся із попередженням: з'явитися у 30-денний термін.