Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що багатьом споживачам було необґрунтовано завищено тарифи на електроенергію.

Через це їм довелося регулярно переплачувати за електрику. Цей факт було доведено у суді. Тож тепер українцям мають повернути гроші.

Про це стало відомо із повідомлення Рівненської обласної прокуратури.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Як з'ясувалося, постачальник регулярно завищував багатьом споживачам тарифи на електроенергію. Йдеться, зокрема, про медичні та освітні установи, а також про деякі інші заклади, які утримуються за кошти з обласного бюджету.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Для них, на відміну від побутових споживачів, які зараз оплачують електрику за фіксованою ціною 2,64 грн/кВт-год, ціни залежать від ринкових коливань та не є стабільною.

Однак навіть при цьому підвищення тарифів має бути економічно обґрунтованим. Постачальник не може призначати їх "зі стелі". Але, схоже, саме так і вийшло.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

"Прокурори органів Рівненської обласної прокуратури в черговий раз довели факти неодноразового безпідставного збільшення ціни за одиницю товару та укладання незаконних додаткових угод у договори на постачання електроенергії для освітніх та медичних установ громад Рівненщини та закладів обласного у повідомленні обласної прокуратури.

Оскільки факт завищення тарифів для бюджетних закладів було доведено у суді, то тепер постачальнику доведеться повернути гроші всім, хто оплачував електрику за завищеними цінами. Сума переплати становила мільйони гривень. Таким чином, споживачі отримають 5,3 мільйона гривень.

Щодо побутових споживачів, то для них поки що тариф на електроенергію залишається однаковим по всій Україні – 2,64 грн/кВт-год. Однак через шкоду, яку було завдано українській енергетиці внаслідок ракетної атаки 22 березня, тариф для населення, очевидно, переглянуть. Цього, зокрема, не заперечують і Міненерго. Хоча конкретних нових значень та дат поки що не називають.

Нагадаємо, подорожчання газу з 1 квітня: "Нафтогаз" назвав актуальний тариф для населення.

Раніше повідомлялося, комунальні тарифи у квітні: скільки доведеться платити за воду, газ та світло.

Також, нові суми в платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80%.