На українців чекає нова платіжка за блакитне паливо, яка додатково витягуватиме з гаманців близько 400 гривень. Про це розповіла речник харківської філії "Газмережі" Ольга Олійник. Про це повідомляє "Суспільне".

Побутовим споживачам блакитного палива доведеться сплачувати за технічне обслуговування газових мереж. Вже у квітні рахунки почнуть розсилати мешканцям багатоповерхівок у Харківській області.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Зазначається, що для оплати даної послуги буде передбачено окрему платіжку, але її розробка ще триває.

"Це окрема платіжка за техобслуговування газових мереж. Наразі співпрацюємо з банками й коли фіналізуємо це, розповімо клієнтам, тобто, як саме оплатити", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Газовики. Фото: скрін youtube

Платити споживачам доведеться приблизно 430 гривень, але не щомісяця, як за доставку чи спожитий газ, а раз на три чи навіть п'ять років.

"Якщо газові мережі в будинку експлуатуються понад 25 років, то оплата 430 грн раз на три роки, якщо їм менш як 25 років, то ця сума сплачується на п'ять років", - зазначила Ольга Олійник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям малюють тисячі за тепло без жодного обліку: чому так відбувається і де обіцяні лічильники.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.