Поки що лише третина банків в Україні готова дати позику бізнесу без державних програм. Але скоро це може змінитися: очікується, що вартість кредитів для малого та середнього бізнесу стане доступнішою.

Головним "тягарем" зниження вартості кредитів стане, швидше за все, зниження ставки Національного банку України (НБУ). Очікується, що протягом наступних 2-3 місяців ставка НБУ може знизитися з поточних 14,5% до 14-13%.

Кредити. Фото: скриншот Youtube-відео

З початку 2024 року в українському бізнесі спостерігається значний попит на кредити, спрямовані на придбання автотранспорту, комерційної техніки та виробничого обладнання. Це відображається у збільшенні кількості запитів у банків щодо отримання фінансування на ці цілі.

Найбільш популярними серед підприємців є кредити на строк від 3 до 5 років, оскільки такий термін дозволяє розподілити витрати на придбання обладнання або транспорту на більш тривалий період і зменшити навантаження на фінансовий бюджет компанії.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Показати ще

кредити

За 2023 рік ставки за кредитами вже знизилися на 3-4% через попереднє зниження ставки НБУ. Банки активно досліджують можливість зниження ставок підтримки бізнесу.

Якщо Національний банк зменшить ставку, це може сприяти подальшому полегшенню умов кредитування для підприємств.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua ви як хочете, але долар буде по 40: аналітики говорять про неминучість послаблення курсу

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, євро натомість долара: НБУ розглядає зміну курсу гривні.

Нагадаємо, що кожен під прицілом податкової: Нацбанк запроваджує нові правила