Літній період може стати випробуванням для українців через можливі обмеження з електроенергією, спричинені ракетними ударами по енергосистемі, які здійснювала Росія.

Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, вказав, що вже є відключення, і ймовірно, українці повинні готуватися до подібних обмежень.

Українці без світла, фото Getty Images

«У нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися, — сказав Харченко на брифінгу в Media Center Ukraine. — Українцям треба відновити знання, де павербанки, що із зарядом, і бути готовими до того, що певні обмеження будуть».

Він додав, що відключення ймовірні в другій половині липня і в серпні, коли припадає літній пік споживання електроенергії. Зараз українська енергосистема переживає весняний пік споживання, але влітку ситуація може погіршитись через менший обсяг гідроенергії.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Вимкнули світло

На даний момент половина електропотужностей ДТЕК, одного з найбільших українських енергетичних підприємств, виведена з ладу через ракетні удари.

Президент України Володимир Зеленський також зазначив наслідки ударів по об'єктах енергетики на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua відключення світла можуть стати постійними: через атаки українцям варто готуватися до найгіршого

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів

Також, Знай.ua писав про українцям почнуть відключати воду: чиї будинки у першу чергу