В Україні з 1 квітня встановили новий розмір пенсій для осіб, які продовжують працювати. Втім, не всі пенсіонери відчують перерахунок. Про це говориться у матеріалах Урядового порталу.

За даними ПФУ, квітневий перерахунок торкнеться понад 600 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати. Сума зростання виплат буде індивідуальною для кожного українця, адже залежатиме від кількості набутого стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

При цьому не всі пенсіонери, що працюють, відчують зростання відразу, оскільки зміни будуть впроваджуватися поступово.

"Орієнтовно у червні пенсіонери, яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Крім того, перерахунок виплат проводиться лише за умови, що пенсіонер встиг отримати щонайменше 2 роки страхового стажу після виходу на заслужений відпочинок.

Якщо пенсіонер відпрацював менше ніж 24 місяці, то виплати перерахують за умови, що після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

Інші працюючі пенсіонери під перерахунок цього року не потраплять.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у Пенсійному фонді попередили українців – перевірте уважно.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.