Профспілки оприлюднили для обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку надання відпустки при народженні дитини".

Цей крок став результатом приведення Порядку у відповідність до Закону від 22 грудня 2023 року №3494-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань".

Мама з дитиною, фото: Getty Images

Цей закон вніс зміни, зокрема, до статті 19-1 Закону "Про відпустки", розширивши перелік документів для підтвердження права на відпустку при народженні дитини для деяких категорій осіб.

Проєкт постанови передбачає внесення змін до Порядку щодо підтвердження права на відпустку при народженні дитини для таких категорій осіб:

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще
  • якщо батько дитини не є зареєстрованим чоловіком матері, але вони живуть разом, мають спільне господарство і взаємні права та обов'язки, то він також може отримати відпустку при народженні дитини. Це підтверджується заявою матері дитини та свідоцтвом про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини.
  • Якщо бабуся або дідусь чи інший дорослий родич доглядає за дитиною, мати або батько якої є одинокими, то цей родич також може отримати відпустку за умови подання заяви від одинокого батька або матері дитини.

мама з дитиною

Люди, коли подають заяву на відпустку, повинні додати до неї такі документи:

Документ, який вимагається для офіційної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, де вказана інформація про батька дитини,

Витяг про реєстрацію місця проживання та заяву матері дитини, що підтверджує, що вони з батьком дитини живуть разом, мають спільний будинок, та мають спільні права та обов'язки.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua має знати кожен пацієнт: за що українці зобов'язані платити у лікарнях

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, 10 320 виплатять відразу: які сім'ї отримають гроші