Українців, вкотре попередили про нову "хитру" схему обману, яка полягає у тому, що шахраї поширюють фейкові посилання на реєстрацію на "фінансову допомогу від ООН".

Данна схема стає особливо небезпечною в умовах воєнного стану, коли багато організацій надають українцям різну допомогу, включаючи фінансову та гуманітарну.

Рада ООН. Фото: Youtube

Зловмисники використовують цей привід, щоб поширити фейкові посилання, що може призвести до втрати особистих даних та грошей.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадало, що Міжнародна організація з міграції ООН не використовує гугл-форми для збору даних.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Тому, якщо ви отримали лист або побачили посилання, яке пропонує вам зареєструватися для отримання фінансової допомоги від ООН, будьте обережні і не вводьте свої особисті дані на підозрілих сайтах.

Генсек ООН, фото: скріншот з відео

Також, українцям радять не вводити дані платіжної картки на незнайомих та підозрілих сайтах і не переходити за посиланнями з ненадійних джерел.

Якщо у вас виникають питання щодо роботи МОМ, можна звернутися за довідкою на гарячу лінію за номерами: 0 800 215 510 (безкоштовно для всіх операторів); (095) 106-55-55 (для Vodafone); (096) 106-55-55 (для Kyivstar). Гаряча лінія працює з понеділка до п'ятниці з 09:00 до 17:00.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 9 тисяч гривень на опалення: українців попередили, що можна втратити останні гроші

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, крадуть номер та заганяють вас у борги: у поліції розповіли як не стати жертвою аферистів