Повномасштабна війна загнала багатьох українців у вкрай складне матеріальне становище. Такі громадяни можуть отримати допомогу, зокрема на оплату комуналки. Про це йдеться на офіційному сайті міста Одеса.

Малозабезпечених українців підтримують як за допомогою державних програм, так і місцевих, які фінансуються за рахунок міських бюджетів.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Так, в Одесі працює Комісія з визначення осіб, які потребують адресної муніципальної допомоги та перебувають у складних життєвих обставинах. Таким мешканцям надається адресна матеріальна допомога на оплату комунальних послуг.

На останньому засіданні було прийнято рішення виділити 851 030 гривень адресної муніципальної допомоги для 90 громадян для погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Рішення про надання допомоги приймається виходячи з особистого звернення людини. Виплата громадянам фінансується за рахунок міської цільової програми на 2024-2026 роки.

Варто нагадати, що малозабезпечені українці також можуть оформити державну допомогу на оплату комуналки – житлову субсидію.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що половину сплатить держава: сім'ї з дітьми отримають щедру знижку на комуналку.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не припустіться помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відкладаємо кожну гривню та мий посуд правильно: як доводиться економити пенсіонерам, щоб вижити.